Het Olense traiteursbedrijf 'Maison Parfait', onder leiding van chef-kok Cis Goetschalckx en zakenpartner Sander Heyns, opent op zondag 29 april een exclusief zondagsrestaurant in hartje Herentals.

Stijlvol kader

"Salons De Limpens was de uitgelezen locatie om een nieuw zondagsrestaurant te openen", vertelt Cis Goetschalckx. "Het historische pand heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat tot de 19de eeuw. Het voormalige notarishuis van A. Walravens behoort tot het regionaal patrimonium en wordt nu, elke laatste zondag van de maand, opengesteld voor het publiek.

Op die dag serveren we exclusieve gerechten in een stijlvol kader. We willen de gasten zowel van het eten als van de historische omgeving laten genieten."

Dat het pand bijzonder is, weet ook ons Koningspaar. Zij brachten reeds in 2000 een bezoekje aan 'Salons De Limpens'. Ook Cis kreeg reeds de kans om voor Koning Filip en en Koningin Mathilde te koken. Met meer dan 10 jaar ervaring is de Kempische traiteur zeker niet aan zijn proefstuk toe. De opening van een zondagsrestaurant was dan ook de kers op de taart.

Keuze voor kwalitatieve producten uit eigen streek

Op 29 april wordt de aftrap gegeven met een ontdekkingsmenu, bereidt met kwalitatieve producten uit eigen streek. Zo kunt u bij het voorgerecht kiezen uit 'Canneloni van Belgisch Blauw' of een 'Herentalse Bloemkoolsoep', ook 'Asperges Salons De Limpens' en 'Boterwafel met Hoogstraatse aardbeien' pronken verder op het menu.

"Elke maand serveren we andere gerechten", vult Sander aan. "Zo kan men telkens genieten van een ander menu. We nemen onze gasten als het ware maandelijks mee op een culinaire ontdekkingsreis. Het menu zal steeds verschijnen op onze Facebook pagina, zodat men op voorhand een keuze kan maken in het aantal gangen. Vanaf 40 euro kunnen bezoekers reeds van een drie-gangenmenu genieten. Ook een vier- of vijfgangenmenu is mogelijk, daarvoor betaal je respectievelijk 45,00 en 50,00 euro per persoon."

Reserveren

Reserveren is verplicht en kan via 32 (0) 497 572 579 of via info@maison-parfait.be.
Wees er tijdig bij, aangezien het aantal plaatsen beperkt is.

Met de opening van het restaurant blijven, op de laatste zondag van de maand na, alle zalen van Salons De Limpens beschikbaar voor feestgelegenheden. (pp)